In de periode van maart-april 2017 ben ik 3,5 week naar Nepal geweest om vrijwilligerswerk te kunnen doen samen met Annelies Herikhuisen. Ik was vroeger klaar met studeren dan verwacht waardoor ik de kans kreeg om mijn studie op een mooie manier af te sluiten. Door Annelies heb ik de kans gekregen om in contact te komen met de lokale bewoners en medische hulpverleners waardoor ik de cultuur goed heb leren kennen. Tijdens mijn hele verblijf heb ik oedeem- en littekentherapie mogen uitvoeren in het revalidatiecentrum NHEDF van Samrat Basnet. Daarnaast heb ik ongeveer 5 weeshuizen mogen bezoeken samen met de NAFA nurses waarbij we de kinderen hebben gescreend op huidaandoeningen en indien nodig behandeld, voorlichting gegeven en hulpmiddelen aangeboden. Verder ben ik een week in het Sushma Koirala memorial hospital geweest waar ik op de afdeling fysiotherapie veel patiënten met littekens, oedeem en brandwonden heb mogen behandelen. Tenslotte heb ik meegeholpen met het maken van een presentatie over huidtherapie voor de Nepalese verpleegkundigen.  Hierdoor heb ik werkervaring opgedaan en tegelijkertijd iets heel moois kunnen doen voor de mensen in Nepal. Op werkdagen waren wij in de hoofdstad, Kathmandu, waar we voornamelijk werkzaam waren en in de weekenden maakte we uitstapjes naar andere steden om de rest van het land te verkennen. Voor mij was dit een unieke ervaring die ik zonder de hulp van Annelies waarschijnlijk niet had opgedaan. Omdat ik de stichting wil blijven steunen heb ik deze website voor ze gemaakt.

-Daphne Vrisekoop

%d