logo

 

 

Welkom bij onze nieuwsbrief van eind 2019!
Breng de feestdagen naar revalidatiecentrum NHEDF!

Namaste,
Afgelopen tijd is er veel gebeurd in het revalidatiecentrum NHEDF.
Middels deze nieuwsbrief, brengen wij u hier graag van op de hoogte!

unnamed

Afgelopen periode bood revalidatiecentrum NHEDF zorg aan patiënten met gesloten hoofdletsels, meningitis, wondinfecties, fracturen, osteosarcoom, nierziekte, chemische brandwonden, brandwonden, wondinfecties en neurologische aandoeningen.

unnamed-2

Zonder uw steun zouden sommige van onze patiënten ongetwijfeld zijn overleden; twee zouden permanent incontinent zijn gebleven; twee hadden anders een ledemaat moeten missen; zeven patiënten zouden beperkte mobiliteit hebben gehad; twee patiënten zouden geen passende brandwondenbehandeling hebben gekregen en vier patiënten zouden onbehandelde wondinfecties hebben gehad die hadden kunnen leiden tot een sepsis, gangreen en/of amputatie. Niemand zou passende fysiotherapie behandelingen hebben gekregen die juist zo belangrijk is bij revalidatiezorg.

Een patiënt die gewond is geraakt door de aardbeving en al heel lang in revalidatiecentrum NHEDF verblijft, krijgt nog steeds volledige zorg. Helaas zijn er dit jaar twee patiënten overleden. Voor sommigen zijn de mogelijkheden om te revalideren complex of onmogelijk, voor anderen iets eenvoudiger. Niets van dit alles zou mogelijk zijn zonder uw vrijgevigheid.


Samrat Basnet, directeur van het revalidatiecentrum NHEDF vertelt:  
unnamed-7

“Dagelijks werk ik voor mensen afkomstig uit heel Nepal. Dit heeft mij een zeer waardevolle les bijgebracht. Zelfs gedurende de slechtste en moeilijkste tijden bij NHEDF, zijn er momenten dat er ruimte is voor een glimlach. Mijn glimlach werkt aanstekelijk en wanneer ik de mensen in ons revalidatiecentrum zie glimlachen, vermindert dit weer mijn stress en spanning.  We weten dat NHEDF de beste plaats is voor onze patiënten. We hebben veel mensen geholpen en we zijn er trots op dat we zoiets belangrijks en waardevols hebben gecreëerd voor degenen die dit het hardste nodig hebben.

unnamed-6Bij NHEDF gebeuren er soms dingen wat we anderen en onszelf liever niet toewensen. Zoals een familie die afscheid moest nemen van hun 22-jarige zoon. Of een jonge jongen die lijdt in zijn herstelperiode na een tien uur durende operatie. Ondanks dit alles, zien we dat er ook ruimte is voor een glimlach, vreugde en geluk. Er is veel hoop onder de patiënten voor de toekomst. Dit lijkt misschien niets vergeleken met andere vreselijke problemen in de wereld, maar er zijn voor hen betekent de wereld voor ons. We creëren geluk, vooral toen geluk nog ver te zoeken was.
Revalidatiecentrum NHEDF was niet gemakkelijk toen ik voor het eerst aan deze reis begon, maar dankzij Stichting Care4Nepal en Roads to Rehab (Stichting die zich inzet vanuit Australië) is deze reis een stuk zekerder geworden. Doordat er steeds meer mensen met ons meewandelen, maakt dit het project erg speciaal.

We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar we veranderen die van onze patiënten en veranderen één leven tegelijk. Dit betekent veel voor mij. Iedereen bij NHEDF en al onze voorgaande, huidige en toekomstige patiënten willen u bedanken voor uw geweldige steun en vrijgevigheid in 2019.

We wensen u ook het allerbeste voor uw kerstfeest en een veilig en gelukkig nieuwjaar.
Warme groet,
Samrat Basnet, directeur revalidatiecentrum NHEDF

unnamed-9Bedankt vanuit Stichting Care4Nepal:
We wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen, een gelukkig nieuwjaar en het allerbeste voor 2020. We kijken ernaar uit om de voortgang van deze bijzondere reis volgend jaar met u te delen.

Ook willen wij graag onze stagiaires en vrijwilligers bedanken. Bedankt voor de inzet In Nepal voor de verschillende projecten!
In 2020 zullen er nieuwe stagiaires en vrijwilligers afreizen naar Nepal.

Hartelijke groet,

Stichting Care4Nepal

Titia Boers;
Annelies Herikhuisen;
Hanneke Hendrikse- Bastiaans.

img7575_19

%d