111

De eerste twee weken in Nepal zijn voorbij gevlogen!
Ik kan het bijna niet geloven dat ik alweer meer dan twee weken in Nepal ben.

In de eerste week heb ik me eerst gefocust op het voorbereiden van het geven van een 2-daagse training. Het was voor mij wel even schrikken toen ik hoorde dat ik een 2-daagse training mocht geven aan 14 IC-verpleegkundigen uit verschillende ziekenhuizen in Kathmandu. Dankzij een aantal PPT van Amerikaanse vrienden met wie ik in Patan Hospital heb gewerkt is het gelukt om een geslaagde 2-daagse scholing te geven.

Natuurlijk ben ik verschillende dagen in het kleine revalidatiecentrum NHEDF geweest, wat wij als stichting Care 4 Nepal ondersteunen, financieel en natuurlijk ook op de andere manieren zoals materialen die we van verschillende donateurs hebben ontvangen en het delen van medische kennis.

Ik mocht zelf een compressie masker aanmeten voor een jongen met brandwonden in zijn gezicht. Dat komt heel erg nauw zodat het goed past. Het bedrijf Juzo maakt en doneert het masker en handschoenen voor deze jongen.

1111

Wat bijzonder was het feit dat twee vriendinnen van mij besloten hadden om naar Nepal te komen. We hebben met z’n drietjes een hele gezellige tijd gehad.

We hebben veel ‘Sightseeing’ rondom Kathmandu gedaan, weer eens op plekken geweest die ik al een aantal jaren niet meer bezocht had.

21 maart was het Holi in Nepal, bij dit festival wordt de lente gevierd, maar het is ook een feest waarbij de overwinning van het goede op het kwade gevierd wordt. Het Holi Festival wordt ook wel het ‘Festival of Colors’ genoemd. We hebben dit gevierd met de kinderen in het Elvira’s Childrens Home. Dit kindertehuis kennen we al meer dan 10 jaar en veel van de kinderen kennen ons al een lange tijd. Zoals jullie kunnen zien, veel gedaan, gezien en genoten.

11111

Tot volgende week, dan weer een nieuw verslag van mijn ervaringen en werkzaamheden in Nepal.

Veel liefs Titia

 

%d