Afgelopen november zijn wij begonnen met onze internationale stage in Nepal. Een aantal dagen geleden is de vader van Hilde aangekomen. Hij heeft alle gedoneerde medische hulpmiddelen meegenomen. Ze zijn hier ontzettend blij met alle steun die ze krijgen. Al deze spullen komen goed terecht in NHEDF (Nepal Healthcare Equipment Development Foundation). Dit is een huis voor mensen die medische hulp nodig hebben, maar het zich niet kunnen veroorloven om medische zorg te krijgen in een ziekenhuis/kliniek.

Met deze spullen kunnen wij onder andere een meneer helpen die 24/7 in bed ligt en hierdoor vier decubitus wonden heeft gekregen. Ook helpen wij een jonge vrouw en een man met oedeem in een van hun benen. Met het geld van ‘’Het Hopjesfonds’’ dat wij hebben ontvangen van De Haagse Hogeschool hebben we tot nu toe een aantal wondmaterialen en siliconen gel/pleisters besteld. Deze gebruiken wij op een jongetje dat bedekt is onder brandwonden, nadat hij betrokken was bij een gasexplosie.

Met dank aan De Haagse Hogeschool (Hopjesfonds), Hyperbaar geneeskundig zuurstofcentrum, Huidtherapienoord, Oosterlengte, Livit Orthopedie, Susan van Uden (Biozantium/Kling brandbeveiliging), Jannie van Schuylenburg en Care4Nepal.

 

0.jpeg

<English below>

Last November we started our international internship in Nepal. Hilde’s father arrived a few days ago. He has taken all donated medical devices. All these items are well received in NHEDF (Nepal Healthcare Equipment Development Foundation). This is a home for people who need medical help, but can’t afford to receive medical care in a hospital/clinic.

With this products we can help a young man who is in bed 24/7 and has four decubitus wounds. We also help a young woman and a man with edema in one of their legs. With the money from ‘’Het Hopjesfonds’’ that we have received from The Hague University of Applied Sciences, we have so far ordered a number of wound materials and silicone gel/plasters. We use this on a boy who is covered by burns, after he was involved in a gas explosion.

Thanks to The Hague University of Applied Sciences (Hopjesfonds), Hyperbaar geneeskundig zuurstofcentrum, Huidtherapienoord, Oosterlengte, Livit Orthopedie, Susan van Uden (Biozantium/Kling brandbeveiliging), Jannie van Schuylenburg and Care4Nepal.

– Geschreven door Lotte van Schie
%d