cropped-logo11.png

Namaste,

Het is de hoogste tijd dat er een nieuwsbrief komt van Stichting Care4Nepal.

De laatste maanden is er veel gebeurd in het revalidatiecentrum NHEDF in Nepal, dus een goed moment om dit met jullie te delen.

In het voorjaar hoorde Samrat van de huiseigenaar dat het huurcontact gestopt zou worden. De huiseigenaar had het huis voor eigen doeleinden nodig. Voor Samrat volgde er een zoektocht om een geschikt huis op de juiste locatie te vinden voor het revalidatiecentrum. Hierdoor zijn er in het voorjaar wat minder nieuwe patiënten opgenomen geweest in NHEDF om zo de verhuizing makkelijker te laten verlopen.

Uiteindelijk is het gelukt om een perfect huis te vinden. Het mooie van het huis is dat er meer kamers zijn, zodat er meer mensen zorg kunnen gaan krijgen. Het grote probleem van het huis is/was dat het al een aantal jaren niet bewoond was geweest, waardoor er veel achterstallig onderhoud was. Er moest veel opgeknapt worden om de woning geschikt te maken voor bewoning. Naast het achterstallige onderhoud, moest er ook een ramp voor rolstoelgebruikers en een watersysteem voor het hele huis gemaakt worden.

Begin juli zijn alle patiënten verhuisd naar de nieuwe woning.
Op de foto’s een kleine impressie van het nieuwe huis:

nieuwsbrief

Sinds de verhuizing is het aantal patiënten weer gegroeid en zijn er nu 14 bedden bezet. Op dit moment is de zorg van een aantal patiënten intensief. Dit komt omdat ze veelal in de beginfase van hun behandelingen en revalidatie zijn.

U kunt de verschillende patiënten volgen via de Facebook pagina: https://www.facebook.com/NHEDF/ en door  de pagina te liken, kunt u op te hoogte blijven!

Het is heel duidelijk dat Samrat geweldig werk levert voor de patiënten in NHEDF en van onschatbare waarde, zonder zijn toewijding en betrokkenheid zouden alle patiënten niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Verder zijn we heel dankbaar voor de samenwerking met de Australische organisatie Roads to Rehab, dankzij deze organisatie worden de salarissen betaald van een aantal verpleegkundigen en de fysiotherapeute van revalidatiecentrum NHEDF. Door alle inspanningen van Roads to Rehab is het revalidatiecentrum NHEDF nu ook geregistreerd bij Global Giving zodat er ook donaties ontvangen kunnen worden vanuit de VS. De donaties vanuit Global Giving worden onder andere gebruikt om medische zorg te kunnen betalen die onze patiënten nodig hebben. Denk aan medicatie, kosten voor operaties, medische hulpmiddelen enzovoort.

Care4Nepal is verantwoordelijk met name voor de kosten van de huisvesting en alles wat daarbij komt kijken. Huisvesting is in Kathmandu is prijzig, de huur van het nieuwe huis is $700 per maand exclusief belasting.

Veel mensen weten dat Titia in het voorjaar ongeveer 7 weken in Nepal geweest. Ze heeft hier al een aantal keren een verslag gestuurd, een blog gedeeld op de boogpagina en korte updates via Facebook gedeeld over wat ze heeft gedaan in Nepal.
Globaal kwam het erop neer, dat er verschillende scholingen zijn gegeven aan met name intensive care verpleegkundigen uit de verschillende ziekenhuizen in Kathmandu. Daarnaast is er een train de trainer cursus ontwikkeld samen met de organisatie NCCDF (Nepal Critical Care Foundation) de zorg voor patiënten met een tracheacanule. Deze cursus wordt nu door een aantal Nepalese verpleegkundigen gegeven.

Nieuwsbrief 1

Natuurlijk was er regelmatig overleg over de patiënten in het revalidatiecentrum NHEDF en in verschillende ziekenhuizen in Kathmandu.

Ook is er tijd besteed om mensen met een spierziekte de hoesttechniek airstacken aan te leren. Wilt u dit nog een keer lezen ga dan via de link naar het verslag van Titia: https://care4nepal.com/2019/04/14/de-hoesttechniek-airstacken-in-nepal/

Verder willen we laten weten dat er verschillende cadeauartikelen gekocht kunnen worden t.b.v. Stichting Care4Nepal, zoals mooie omslagdoeken, vilten pannen onderzetters en leuke vilten decoraties hangers.
Binnenkort zal hierover meer informatie volgen.

nieuwsbrief 2

Namens Stichting Care4Nepal willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun die we dit jaar al hebben ontvangen en hopen dat veel mensen ons zullen blijven steunen.

Dankzij uw hulp kunnen wij ervoor zorgen dat de patiënten in NHEDF een onderdak hebben en medisch hulp kunnen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Stichting ‘Care 4 Nepal’:

Hanneke Hendrikse-Bastiaans;
Titia Boers;
Annelies Herikhuisen.

E-mail: stichtingcare4nepal@gmail.com

Website: http://www.care4nepal.com

Facebook: Stichting Care4Nepal

RSIN: 858538350

img7575_19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d