Maart 2021

Namaste,

In revalidatiecentrum NHEDF voelt het alsof het leven weer een beetje normaal is geworden. Als u in Kathmandu zou aankomen en de Coronapandemie was aan u voorbij gegaan, zou u denken dat er niet zoiets als een wereldwijde pandemie is! Zelfs in het nieuwgebouwde overheidsziekenhuis, opgericht voor de behandeling van Corona, liggen geen patiënten. Helaas kunnen wij en andere vrijwilligers op dit moment nog niet afreizen naar Nepal.

NHEDF-nieuws
Ten eerste willen we u informeren dat revalidatiecentrum NHEDF een naamswijziging heeft aangevraagd die beter weergeeft wat ze werkelijk doen! Voor degenen die zich afvragen waarom revalidatiecentrum NHEDF deze naam draagt: voorafgaand aan de aardbeving in 2015 was NHEDF een organisatie die defecte medische apparatuur recyclede en in perfecte staat terugstuurde naar waar het vandaan kwam, zowel voor individuen als voor ziekenhuizen.
Dat veranderde allemaal toen de aardbeving plaatsvond en NHEDF werd getransformeerd in een revalidatiecentrum. Dankzij de fantastische continue steun van mensen zoals u, heeft NHEDF een beter toekomstperspectief. De aanvraag voor de naamswijziging is ingediend bij de Nepalese overheid om verder te gaan als ‘Medical Rehabilitation Foundation Nepal’ (MRFN)!

Verbouwing revalidatiecentrum NHEDF
Stichting Onésimus heeft vorig jaar een heel mooi bedrag gedoneerd voor de verbouwing van de badkamers en keuken. Nu het beter gaat in Nepal is de renovatie van de het revalidatiecentrum in volle gang. Na de verbouwing zal de aangepaste badkamer en keuken beter begaanbaar zijn voor de patiënten. De verbouwing wordt uitgevoerd door lokale bouwbedrijven en leveranciers van bouwmaterialen. De onderstaande afbeeldingen geven een sfeerimpressie! Wordt vervolgd…

 Oud                                  Nieuw

Vaste vrijwilliger!
Met veel enthousiasme mogen wij mededelen dat Martha onze vaste vrijwilliger wordt. Martha is revalidatiearts in Nederland en is al naar Nepal afgereisd om revalidatiezorg te verlenen.
Na deze bijzondere ervaring is ze bij ons terecht gekomen. Ze zal zich nu voor Stichting Care4Nepal gaan inzetten ter ondersteuning van diverse projecten.
Ze zal zich voornamelijk bezig houden met de casuïstiek in revalidatiecentrum NHEDF. Bent u geïnteresseerd in haar hele verhaal, passie en expertise?
Op de blogpagina op onze website is haar hele verhaal te lezen!

Patiënten in NHEDF
Zoals altijd heeft NHEDF genoeg uitdagingen! In de afgelopen periode zijn weer 30 personen met ernstige verwondingen of aandoeningen opgenomen in NHEDF. Meestal zijn patiënten eerst behandeld in het ziekenhuis en worden daarna opgenomen in NHEDF om te revalideren.Waaronder twee zorg-intensieve patiënten beide met een kwaadaardige bottumor, waarbij één patiënt chemische brandwonden heeft opgelopen als complicatie van de behandeling. Verder patiënten met nierstenen, longinfecties, staaroperaties, voetblessure, een gebroken arm met neurologisch letsel aan de vingers en twee patiënten met gynaecologische aandoeningen.

Verkoopartikelen
De verkoop in de laatste maanden van 2020 was een groot succes, hierdoor zijn we in staat om een paar maanden huur te betalen.Binnenkort zal er een nieuwe bestelling geplaatst worden in Nepal voor de verkoopartikelen.
Wilt u graag iets kopen? Nog enkele sjaals, slingers en pannenonderzetters zijn beschikbaar. U kunt contact opnemen via de mail.

Naast deze nieuwe patiënten worden alle bestaande patiënten nog steeds behandeld voor aandoeningen zoals neurologisch letsel, amputaties, doorlopend wondbeheer na huidtransplantaties, ruggenmergletsel en beoordeling voor hartoperaties. De verpleegkundigen van NHEDF blijven keihard werken, waarbij wondbehandeling een aanzienlijke tijd in beslag neemt. Ook fysiotherapeut Anjeela, zet zich in om klachten te verbeteren, zodat patiënten uiteindelijk kunnen terugkeren naar huis. Naast de (para)medische zorgprofessionals zullen belangrijke NHEDF-leden zoals Samrat en Devindra niet stoppen maar blijven vechten voor alle huidige en toekomstige patiënten in NHEDF!

Nog vragen
Zoals altijd, als u ooit vragen of feedback heeft of meer informatie wilt over een aspect van ons werk, stuur dan een e-mail naar stichtingcare4nepal@gmail.com
of neem contact met ons op via onze website: http://www.care4nepal.com

Bedankt
Namens alle voorgaande, huidige en toekomstige patiënten en iedereen bij NHEDF, danken wij u voor uw steun. Niets van het bovenstaande zou mogelijk zijn zonder jullie, en onze oprechte dank gaat naar jullie allemaal voor het veranderen en blijven veranderen van de levens van mensen die niemand anders hebben om naar toe te gaan en nergens anders heen kunnen.

Vriendelijke groet, 
Namens het bestuur van Stichting Care4Nepal: 

Hanneke Hendrikse-Bastiaans
Titia Boers
Annelies Herikhuisen

http://www.care4nepal.com

Rekeningnummer:
Stichting Care4Nepal
NL52 INGB 0008 5688 40
RSIN: 858538350

%d